ГоловнаЕкономікаДержава

Данилюк наполягатиме на урядовому законопроекті про Службу фінрозслідувань

"Якщо у нас грають на затягування, то я цей процес підтримувати не буду"

Данилюк наполягатиме на урядовому законопроекті про Службу фінрозслідувань
Фото: Владислав Мусиенко

Міністр фінансів Олександр Данилюк буде наполягати на ухваленні законопроекту про Службу фінансових розслідувань, який був розроблений в його відомстві.

Про це він сказав журналістам в кулуарах 14-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

"Я буду переконувати і президента, і прем'єр-міністра вносити у Верховну Раду саме той законопроект, який був розроблений Міністерством фінансів разом з іншими міністерствами в Кабінеті міністрів, який узгоджений з МВФ. Це дозволить нам найближчим часом покращити інвестиційний клімат в Україні", - сказав він.

У коментарі журналісту LB.ua Данилюк пізніше сказав, що розробка нового законопроекту лише затягне процес запуску СФР.

"У нас є готовий законопроект, я не бачу можливості починати процес з початку. Мінфін точно не буде брати участь у цьому. Я впевнений, що президент мене почує. Я вважаю, що хтось створив умови, щоб так було заявлено. Я говорив з президентом про СФР, і він підтримував цю ініціативу. Ми обговорювали її кілька разів... Якщо у нас грають на затягування, то я цей процес підтримувати не буду", - сказав він.

Міністр фінансів підкреслив, що урядовий законопроект був узгоджений з МВФ.

"Я вважаю, що [розробляти новий законопроект] не зовсім коректно, і я буду переконувати президента і прем'єра підтримати урядовий. Я підкреслюю - урядовий законопроект, на який Мінфін витратив рік. Ми його погодили з МВФ. А як він може ставитися до цього, коли вони брали участь у законопроекті, а зараз ми починаємо все спочатку", - сказав Данилюк.

Нагадаємо, що 15 вересня президент Петро Порошенко заявив про термінову необхідність створити Службу фінансових розслідувань, але несподівано доручив розробити її податковому комітету Верховної Ради на чолі з Ніною Южаніною.

Водночас Кабінет міністрів ще в березні затвердив мінфінівський законопроект про Службу фінансових розслідувань.

СФР стане новим аналітичним органом, який повинен замінити податкову поліцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram