ГоловнаЕкономікаБізнес

"Київенерго" завершило перший етап будівництва унікального енергоефективного обладнання на ТЕЦ-6 Новости компаний

У рамках інвестиційної програми 2017 року "Київенерго" завершило перший етап будівництва конденсаційного економайзера на столичній ТЕЦ-6. За рахунок утилізації тепла відхідних газів інноваційне обладнання дозволить отримувати додаткові 10% теплової енергії без спалювання газу.

Економія природного газу при цьому становитиме до 10,6 млн куб. м газу на рік. Устаткування дозволить отримати приріст теплової потужності котла, на якому його встановлено, від 13 до 17 Гкал/год. Цього достатньо для забезпечення теплом і гарячою водою близько 20 16-поверхівок. У результаті реалізації проекту зменшиться річний викид в атмосферу вуглекислого газу на 20 тис. т на рік, оксидів азоту - на 18,8 т на рік і оксидів вуглецю - на 10,6 т на рік відповідно.

Виробником і постачальником обладнання виступила литовська компанія «Ексіс Індастріз» - один з лідерів міжнародного ринку у сфері виробництва конденсаційних економайзерів. Загальний обсяг інвестицій у проект складе близько 117 млн грн. Реалізують проект у два етапи, перший з яких уже завершено, а другий буде закінчено на початку 2018 року.

«Установлення конденсаційного економайзера - найбільш значущий проект "Київенерго" цього року. Таке потужне і сучасне обладнання ми встановлюємо одними з перших у Європі. Важливо й те, що за рахунок нового обладнання ми також суттєво покращимо екологічні показники роботи підприємства», - зазначив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram