ГоловнаЕкономікаФінанси

Завод "Біола" та будівлю "Студії 1+1" арештовано у справі Приватбанку

Прокуратура розслідує справу про розкрадання рефінансування.

Завод "Біола" та будівлю "Студії 1+1" арештовано у справі Приватбанку
Фото: София Гаврилюк

Печерський районний суд Києва 4 вересня арештував будівлю заводу "Біола" в Дніпрі, а також будівлю в Києві, яку орендує телерадіокомпанія "Студія 1+1", у справі розкрадання коштів із Приватбанку.

Інформація про це міститься в судовому реєстрі.

У рамках розслідування справи про розкрадання 19 млрд гривень, виділених на рефінансування Приватбанку, прокуратура через суд домоглася арешту на таке майно: земельні ділянки в Одеській області, Овідіопольському районі, що належать ТОВ "Хаджибей"; масив "Золотий берег" (акваторія Чорного моря); нежитлові приміщення житлово-офісного будинку та підземного паркінгу в Києві по вул. Кирилівській, 23 (орендує "Студія 1+1"), що належать ТОВ "Поділ Нерухомість"; будівлю заводу "Біола" в Дніпрі по вул. Берегова, 135, яка належить ТОВ "Ерлан"; літак Boeing 767-300 (власність португальської Pennylane - Comercio Internacional LDA).

Крім того, арештовано приналежне ТОВ "Імме" будівлю в Києві на проспекту Степана Бандери, 34 площею 6 921 кв. м; нежитлові будівлі в Дніпрі по вул. Чкалова, 27, що належать ТОВ "Акватера" і ТОВ "Арлан"; будівлю торгового павільйону в Одесі по вул. Космонавтів, 32 (належить ПАТ "Проектно-пошуковий інститут "Південмедбіосинтез").

Крім того, 7 вересня суд ухвалив рішення про арешт зернового терміналу "Бориваж" в Одеській області (належить ТОВ "Агротермінал Логістик").

Нагадаємо, в НАБУ є ще одне кримінальне провадження щодо Приватбанку. Детективи розслідують факти можливого зловживання своїм службовим становищем посадовими особами Національного банку України, а також розтрати коштів Приватбанку в особливо великому розмірі, скоєної менеджментом і власниками істотної участі банку (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України), внаслідок чого держава зазнала збитків у розмірі докапіталізації банку в сумі понад 100 млрд гривень. Справа стосується незаконного надання кредитів попередніми власниками і топ-менеджерами фінустанови.

21 грудня 2016 року Приватбанк перейшов у державну власність, оскільки попередні власники - Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов - довели його до неплатоспроможності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram