ГоловнаЕкономікаФінанси

Перший заступник голови МВФ Ліптон прибув у Київ

Девід Ліптон зустрінеться з президентом, прем'єром, а також керівництвом Нацбанку.

Перший заступник голови МВФ Ліптон прибув у Київ
Дэвид Липтон
Фото: EPA/UPG

Перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон прибув у Київ.

Про це повідомили в представництві МВФ в Україні, передає "Інтерфакс-Україна".

У середу, 13 вересня, Ліптон і директор Європейського департаменту МВФ Пол Томсен зустрінуться з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Крім того, в прес-службі Мінфіну підтвердили участь у цій зустрічі також заступника міністра фінансів Сергія Марченка.

В рамках візиту, Ліптон також зустрінеться з президентом Петром Порошенком та правлінням Національного банку України.

Заступник голови МВФ перебуватиме в Києві до 14 вересня.

Нагадаємо, раніше заступник голови НБУ Катерина Рожкова повідомила, що приїзд місії МВФ очікується в другій половині вересня. Раніше з'явилася інформація, що місія два дні буде аналізувати виконання Україною умов для виділення чергового траншу за програмою кредитування.

У березні 2015 року МВФ відкрив чотирирічну програму EFF для України на суму $17 млрд. Вона передбачала проведення щоквартального перегляду програми та виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. В реальності Україна отримала лише чотири транші, а терміни їх виділення затягнулися. Перший транш на $5 млрд Україна отримала у березні 2015 року, другий на $1,7 млрд у серпні 2015 року, третій на $1 млрд у вересні 2016 року, четвертий на $1 млрд у квітні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram