ГоловнаЕкономікаФінанси

Держгеонадрам вдалося знайти компроміс з "Укргазвидобуванням" про продовження дозволів

Ухвалено рішення про надання компанії 20 спецдозволів після передоплати.

Держгеонадрам вдалося знайти компроміс з "Укргазвидобуванням" про продовження дозволів

Державна служба геології та надр України досягла компромісу з "Укргазвидобуванням" щодо низки проблемних питань, що виникли в діяльності компанії протягом 2016 року.

Про це йшла мова на зустрічі голови Держгеонадр Олега Кирилюка з представниками ПАТ "Укргазвидобування" 8 вересня.

Зараз Держгеонадра ухвалили позитивне рішення про надання компанії 20 спецдозволів після передоплати в найкоротші терміни. Інші пакети ПАТ "Укргазвидобування" треба доопрацювати за експертизою.

Нагадаємо, що однією з проблем підприємства, через яку якої було заблоковано продовження спецдозволів, стала несплата коштів за геологічну інформацію щодо 6 родовищ. У разі сплати коштів посадовим особам може загрожувати відкриття кримінального провадження, а роботи на родовищах, спецдозволи на які були видані без внесення зазначеного платежу, можуть бути призупинені.

Також під час зустрічі Держгеонадра знову відзначили достатню наявність спеціальних бланків для оформлення спеціальних дозволів.

"Ніяких штучних перешкод для видачі спеціальних дозволів у відомстві немає. Держгеонадра відкриті до співпраці і готові максимально сприяти у вирішенні питань представників реального сектору, однак очікують від бізнесу чіткого дотримання визначеної законодавством процедури", - підкреслив Кирилюк.

Перший заступник голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Олександр Романюк прогнозує вирішення всіх поточних питань протягом двох тижнів.

Згідно з чинним законодавством геологічна інформація є власністю держави. Питання регулюється п. 1 надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженим постановою Кабінету міністрів України від 30.05.11 р. № 615, що ухвалено відповідно до ч. 2 ст. 16 Кодексу України про надра та ч. 1. ст. 14 Закону України про нафту і газ. Згідно п. 2. положення про порядок розпорядження геологічною інформацію затверджено постановою Кабінету міністрів України від 13.06.1995 р. № 423 п. 13 положення про придбання та використання спеціальної інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram