ГоловнаЕкономікаБізнес

Автогаз і далі дешевшає

Ціни на заправках знизилися до 3,50 грн/л. 

Автогаз і далі дешевшає
Фото: Макс Требухов

Від початку вересня роздрібні ціни на скраплений газ у мережах українських АЗС істотно знизилися. Зараз у середньому по країні автогаз коштує 15,37 грн/л, але купити його можна й за 13,50 грн/л.

Про це пише профільне видання enkorr.

За вихідні відбулося значне зниження цін на автогаз у роздрібній мережі компанії "Глуско-Україна". Там автогаз подешевшав на 1,35 грн/л до 13,50 грн/л. У компанії зазначили, що встановлений цінник збережеться на стелах мережі найближчим часом.

Мережа АГЗП "Авантаж-7", традиційно торгує в нижчому ціновому діапазоні, до 11 вересня змогла опустити ціну до 13,95 грн/л (-60 коп./л за вихідні). Своєю чергою нелегальні мережі АГЗП у Київській області знизили ціни до 14,10 грн/л.

Плавніше падіння цін відбувається в мережах WOG і ОККО, де автогаз за вихідні подешевшав на 21-25 коп./л 15,39 грн/л і 15,42 грн/л, відповідно. На 50 коп./л ціна на скраплений газ знизилася на станціях столичної мережі KLO і в мережі "Паралель". У мережі "Кворум" автогаз подешевшав на 90 коп./л, до 14,99 грн/л.

Нагадаємо, від кінця липня до 28 серпня  ціна автогазу у великих мережах у Києві зросла в середньому на 5 грн/л і перевалила позначку в 16,5 грн/л. Це рекордні ціни для України. Попередній пік - 13,2 грн/л - був зафіксований у вересні 2016 року.

Основним фактором подорожчання аналітики називають брак ресурсу. У двадцятих числах серпня в багатьох роздрібних мережах автогаз ситуативно знімався з продажу або продавався за талонами.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram