ГоловнаЕкономікаБізнес

Підвищення залізничних тарифів призведе до зростання собівартості прокату "Азовсталі", - гендиректор

Комбінат несе витрати не тільки на відвантаження прокату, а й на доставку сировини на підприємство.

Підвищення залізничних тарифів призведе до зростання собівартості прокату "Азовсталі", - гендиректор
Фото: Владислав Мусиенко

Плановане "Укрзалізницею" (УЗ) підвищення залізничних тарифів на вантажні перевезення з 1 жовтня 2017 року на 22,5% призведе до значного зростання собівартості готової продукції металургійного комбінату "Азовсталь". Про це повідомив генеральний директор підприємства Енвер Цкітішвілі на зустрічі міністра інфраструктури Володимира Омеляна з представниками бізнесу в Американській торговельній палаті України, повідомляє 112.ua.

"Загалом транспортна складова в структурі собівартості нашої готової продукції становить близько 10-12% залежно від асортименту. Це обумовлено тим, що комбінат несе витрати не тільки на відвантаження прокату, а й на доставку сировини на підприємство. Природно, таке значне підвищення тарифів призведе до суттєвого зростання собівартості готової металопродукції", - сказав Цкітішвілі.

Міністр Омелян, своєю чергою, був здивований такими даними, оскільки, за його словами, директор УЗ інформує міністерство про те, що транспортна складова в структурі собівартості прокату не перевищує 3%.

Нагадаємо, напередодні Омелян провів зустріч із представниками бізнесу в Європейській бізнес-асоціації, які висловили своє невдоволення ініціативою "Укрзалізниці" підняти вантажні залізничні тарифи. Тоді міністр зазначив: якщо перезавантаження топ-менеджменту в держмонополії буде затягуватися, то підвищувати залізничні тарифи на 22,5% з 1 жовтня не можна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram