ГоловнаЕкономікаДержава

Рада звільнила від податків доходи іноземних інвесторів від операцій з ОВДП

На думку авторів закону, це матиме позитивний вплив на інвестиції в ОВДП і економіку країни.

Рада звільнила від податків доходи іноземних інвесторів від операцій з ОВДП
Фото: пресс-служба президента

Верховна Рада звільнила від оподаткування доходи іноземних інвесторів, отримані від операцій з облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП) і облігаціями місцевих позик.

За прийняття законопроекту №7052 проголосували 236 депутатів за мінімально необхідних 226.

Метою законопроекту є внесення змін до деяких положень Податкового кодексу для врегулювання питання і усунення різночитання про звільнення від сплати податку на прибуток іноземних інвесторів, отриманих від операцій з ОВДП, облігацій місцевих позик, а також доходів, отриманих від операцій з гарантованим боргом.

Звільнення від сплати податку за вищевказаними операціями, на думку авторів законопроекту, матиме позитивний вплив на інвестиції в ОВДП і економіку країни.

Нагадаємо, 6 вересня минулого року Кабмін затвердив перелік іноземних фондових бірж для врегулювання оподаткування доходів нерезидентів, які розміщують на цих біржах боргові цінні папери та які отримують дохід від надання резидентам кредитів.

Відповідно до Податкового кодексу, доходи нерезидента від господарської діяльності (з джерелом походження в Україні) обкладаються ставкою 15%. Якщо ж такі доходи нерезидентів отримані від надання резидентам кредитів, то вони оподатковуються за ставкою 5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram