ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрпошта" отримала ліцензію на поставку газу

Найближчим часом компанія закупить газ, необхідний для проходження опалювального сезону всієї мережею.

"Укрпошта" отримала ліцензію на поставку газу
Фото: Макс Требухов

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) видала ліцензію на постачання природного газу ПАТ "Укрпошта".

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії.

Як повідомляли раніше, "Укрпошта" має намір зайнятися постачанням природного газу на свої об'єкти. ПАТ планує найближчим часом закупити газ в обсязі, необхідному для проходження опалювального сезону всієї мережею, і закачати його в сховище оператора газотранспортної системи компанії "Укртрансгаз".

"Звідти будемо брати щомісяця за необхідністю і передавати до наших точок споживання (котельні, автобази, відділення). Це повинно не тільки забезпечити гарантовану наявність газу (з чим були проблеми цієї зими), а й хорошу економію за сезон", - прокоментував наміри компанії заступник генерального директора "Укрпошти" Олександр Наход.

Для того, щоб постачати газ з ПСГ, компанії необхідна ліцензія НКРЕКП.

Нагадаємо, "Укрпошта" є монополістом поштового зв'язку України. 2016 рік компанія закінчила зі збитком 188 млн гривень, збільшивши чистий дохід від реалізації послуг на 15% до 4,484 млрд гривень. Компанія також розробляє законопроект, прийняття якого дозволить їй вести фінансову діяльність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram