ГоловнаЕкономікаДержава

Проект бюджету-2018 передано на розгляд Кабміну

"Бюджет" під ялинку "- це вже в минулому". 

Проект бюджету-2018 передано на розгляд Кабміну
Фото: facebook.com/o.danyliuk

Міністр фінансів Олександр Данилюк передав проект держбюджету на 2018 рік на розгляд Кабінету міністрів.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні вніс Бюджет-2018 на розгляд Кабміну - вчасно, як і передбачено законодавством. До 15 вересня проект держбюджету буде представлений на розгляд парламенту. Бюджет "під ялинку" - це вже минуле", - написав Данилюк.

Він також наголосив, що головне - не тільки в дотриманні термінів, а й у якості самого документа.

"Бюджет на 2018 рік - реалістичний, збалансований, ефективний і розрахований на перспективу. Це бюджет розвитку і майбутнього зростання країни, закладає основу для проведення системних глибоких реформ", - стверджує міністр фінансів.

Він також відзначив основні пріоритети бюджету-2018: освіта, медицина, оборона й безпека, соціальна сфера, децентралізація, підтримка фермерів, ремонт і будівництво доріг і под.

"Уперше бюджет побудовано на основі трирічної резолюції - впроваджуємо передбачуванішу бюджетну політику. Як і припускалося резолюцією, дефіцит бюджету скоротився до 2,4%, а доходи загального фонду зведеного бюджету вперше перевищили 1 трлн гривень і становлять 1 трлн 30 млрд гривень", - додав Данилюк.

Нагадаємо, у червні Кабінет міністрів уперше затвердив трирічну бюджетну резолюцію - основні напрямки бюджетної політики 2018-2020 років. Це було зроблено в рамках  переходу на середньострокову фіскальну базу,  починаючи з 2018 року.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram