ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрметалургпром": існує незначний прогрес у забезпеченні ГМК напіввагонами УЗ

Металурги очікують більш вагомих результатів.

"Укрметалургпром": існує незначний прогрес у забезпеченні ГМК напіввагонами УЗ
Фото: 5.ua

За результатами серпня, підприємства ГМК України були забезпечені парком піввагонів на 21% від загальної потреби, але по деяких підприємствах 0-15%, пише "5 канал". В ОП "Укрметалургпром" підбили підсумки серпневої співпраці з "Укрзалізницею" щодо забезпечення підприємств ГМК піввагонами.

Металурги зазначають, що з 20 серпня ситуація дещо покращилася, однак цей незначний прогрес ближче до кінця місяця "чомусь знову почав скочуватися до рівня звичних для нас цифр".

"Слід зазначити, що спроби вирівняти ситуацію і забезпечити наші потреби на рівні ринкової частки УЗ (35%) все-таки робилися: змінився порядок управління парком піввагонів, сам процес управління був централізований безпосередньо під УЗ, вдалося дещо виправити ситуацію з поверненням порожніх напіввагонів на Придніпровську філію УЗ, що, своєю чергою, дозволило поліпшити навантаження на криворізьких ГЗК", - зазначено в повідомленні.

Таким чином, за результатами серпня цього року, ГМК України були забезпечені парком напіввагонів на 21% від загальної потреби. Водночас в "Укрметалургпромі" зазначають, що говорити про якесь системне поліпшення поки що зарано. Причиною тому - нерівномірність у забезпеченні між окремими вантажовідправниками України, що стосується ГМК.

За даними об'єднання металургів, існує ціла низка підприємств, забезпечення яких парком ЦТЛ становить 0 -15% від їх потреби.

"Ми, як і раніше, продовжуємо наполегливо відстоювати принципи рівності, і вимагаємо, щоб забезпеченість підприємств ГМК напіввагонами УЗ була не нижчою за рівень ринкової частки УЗ, тобто не менш ніж 35% їх загального навантаження у напіввагонах", - наголошують металурги.

"Я вже неодноразово задавався питанням, як можна було допустити, що саме ключові галузі національної економіки виявлялися за межею пріоритетів державної монополії? За підсумками першого півріччя 2017 року, частка продукції ГМК становила 26,7% загального обсягу експорту України. З незрозумілих причин, знехтували і поставили під загрозу стабільне функціонування саме тих галузей, які є визначальними для економічного зростання України і забезпечують стабільність національної валюти. Хочеться сподіватися, що нас усе-таки почули… Покладаємо великі надії на послідовність дій нинішнього т.в.о. голови правління УЗ Євгена Кравцова, і очікуємо більш вагомих результатів уже за підсумками 1-ї декади вересня", - зауважив у зверненні президент "Укрметалургпрому" Олександр Каленков. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram