ГоловнаЕкономікаДержава

МЕРТ України має намір зняти обмеження на постачання українських труб у Білорусь і Казахстан за допомогою механізмів СОТ

Захисні мита не дають українській продукції конкурувати на ринку ЄЕС.

МЕРТ України має намір зняти обмеження на постачання українських труб у Білорусь і Казахстан за допомогою механізмів СОТ
Фото: EPA/UPG

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України має намір ініціювати зняття обмежень на постачання українських труб на ринки Білорусі та Казахстану. Про це повідомила заступник міністра економрозвитку Наталія Микольська на зустрічі з представниками трубної промисловості, пише Цензор.

"Для нас важливо протидіяти заходам, які обмежують доступ української трубної продукції на зовнішні ринки. Тому ми розглянемо можливість захисту прав та інтересів України в торгово-економічній сфері в рамках механізмів, передбачених договорами СОТ", - зазначила Наталія Микольська під час зустрічі.

Представники трубної промисловості на зустрічі в МЕРТ висловили заклопотаність у зв'язку з дією антидемпінгових мит на сталеві труби. Антидемпінгові мита в розмірі 18,9-37,8% не дають можливість українській продукції конкурувати на ринку Євразійського економічного союзу.

Учасники зустрічі відзначили, що заходи, які обмежують доступ українських труб на традиційні ринки Білорусі і Казахстану, є штучними і не відповідають нормам міжнародного торгового права, встановленого Світовою організацією торгівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram