ГоловнаЕкономікаБізнес

Ортопедичні матраци - новий погляд на «старі» звички

Те, ЯК ми спимо, залежить від того, НА ЧОМУ ми спимо. Естетичні варіації ліжок, шовковистість фірмової постільної білизни і натуралізм пухових подушок свідомо пропускаємо. Для комфортного і, головне, безпечного сну роль відіграє якість матраца. Відчуваєте дискомфорт під час відпочинку, а невиспаність часто супроводжують болі в м'язах і суглобах? Час міняти матрац!

Фахівці, які займаються реалізацією ліжок і матраців на професійному рівні (наприклад, в гіпермаркеті МебельОК), відзначають помітне збільшення споживчого інтересу до матраців ортопедичної конструкції.

Сама назва - «ортопедичний» - говорить про те, що спальний атрибут якщо не створений, то схвалений медиками. Отже, спати на ньому не тільки комфортно, а й безпечно для здоров'я, оскільки опорно-рухова система перебуває під тотальним захистом від провисання.

Що всередині?

Матрасы

На ринку представлені і пружинні, і безпружинні ортопедичні матраци, наповнені гіпоалергенним полімерним композитом. Саме начинка впливає на жорсткість, яка, зі свого боку, формує амортизацію виробу.

  • М'які матраци підходять людям з надмірною вагою, вагітним, літнім клієнтам, а також користувачам без медичних протипоказань, які люблять поспати немов на перині. Деякі моделі передбачають «жорстокість» локальних зон матраца - наприклад, по центру, краях або в ділянці шиї.
  • Матраци середньої жорсткості - найбільш популярний товарний сегмент. Цей тип виробів рекомендується людям, які дбають про профілактику захворювань опорно-рухового апарату, періодично потерпають від безсоння або мають чуйний сон.
  • Жорсткі матраци рекомендують для лікування і профілактики сколіозу (зокрема, дітям від народження до підліткового віку), в післяопераційний період, а також у разі інших медичних показань.

Перш ніж матрац придбати, не зайве буде проконсультуватися у лікаря-ортопеда, щоб не погіршити і не проґавити розвиток прихованого недугу.

Зовнішність не оманлива

На якість сну навіть на «ортопедії» впливає також оббивка матраца. Свідомі виробники, які випускають сертифіковану продукцію, виключають застосування токсичних, статичних і вологовсотувальних тканин.

У разі правильної експлуатації матрац прослужить довгі роки, незалежно від інтенсивності застосування. В ідеалі вибирати матраци 2-сторонні, які підходять і для літнього сезону, і для зими.

Якщо замовити на матрац змінний чохол, фізичні властивості вироби легко моделювати: наприклад, у холодну пору року обшивка буде з композиту із застосуванням вовни, для спекотного літа - прохолоджувальна гіпоалергенна синтетика.

На замітку обивателю

Не забувайте, що матрац повинен підходити під геометрію ліжка і відповідати параметрам простирадла. Із таким багатим асортиментом спальних меблів і постільної білизни скомпонувати власне ложе не важко.

Консультація з менеджером спеціалізованого магазину позбавить останніх сумнівів під час вибору моделі матраца.

Щодо гами і естетичного декору обшивки - тут ваше рішення цілком залежить від ваших уподобань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram