ГоловнаЕкономікаДержава

Україна готує четвертий позов до СОТ проти Росії

"Ми завершуємо фінальну роботу ... щодо сільськогосподарської продукції". 

Україна готує четвертий позов до СОТ проти Росії
Фото: Сергей Нужненко

Україна до кінця року подасть новий позов проти Росії до Світової організації торгівлі. Він стосуватиметься постачань сільськогосподарської продукції, пише "Інтерфакс-Україна".

Про це заявила торговий представник України Наталія Микольська в ході інавгураційного економічного форуму "Підтримка економічного розвитку України: співпраця між урядом України та діаспорою", який зібрався в Києві у п'ятницю.

"Ми завершуємо фінальну роботу стосовно подачі до СОТ позову щодо сільськогосподарської продукції", - сказала вона.

Позов стосуватиметься тих товарних груп, де українська сторона має сильну доказову базу, і за тими товарними позиціями, де українські виробники готові надати конкретні факти.

Заступник міністра зазначила, що це буде четвертий позов України щодо РФ.

У грудні 2016 року Світова організація торгівлі (СОТ) на вимогу України почала розгляд спору щодо обмеження Росією імпорту вагонів і обладнання. Потім Україна поскаржилася до СОТ на неправомірність обмеження транзиту товарів через територію Росії в треті країни - Казахстан і Киргизстан.

У березні 2017 року Микольська в інтерв'ю LB.ua казала, що Мінекономіки підготувало юридичну позицію для третього спору щодо обмеження імпорту продовольчих і деяких промислових товарів з України в Росію, які запроваджував Росспоживнагляд за Геннадія Онищенка.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram