ГоловнаЕкономікаФінанси

Члена правління банку "Фінанси та Кредит" затримали в Росії

Його впіймав Інтерпол у Санкт-Петербурзі.

Члена правління банку "Фінанси та Кредит" затримали в Росії
Фото: interpol.int

Колишнього заступника голови правління банку "Фінанси та Кредит" Олега Шапкіна, якого Україна оголосила в розшук, затримали в Санкт-Петербурзі.

Як стало відомо "Фонтанці", співробітники російського бюро Інтерполу затримали підприємця 24 серпня на набережній річки Мойки, після чого поінформували Україну про затримання колишнього топ-менеджера.

Шапкін входив до складу правління банку "Фінанси та Кредит" з 2007 року, також був міноритарним акціонером фінустанови (0,01% акцій).

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура розслідує виведення з банку "Фінанси та Кредит" понад 1 млрд гривень.  Майже весь топ-менеджмент банку, причетний до злочину, покинув країну. Екс-голова банку "Фінанси та Кредит" Володимир Хливнюк виїхав з України у квітні 2015 року. Поїхав за кордон і колишній заступник голови правління Олег Шапкін.

17 вересня 2015 року Нацбанк визнав банк "Фінанси та Кредит" неплатоспроможним. Банк, що ліквідується, закінчив 2015 рік зі збитком 21,05 млрд гривень. Банк належав бізнесменові, депутату Верховної Ради Костянтину Жеваго.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram