ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" веде переговори про лізинг локомотивів General Electric

Залізниця розраховує на 20-30 машин на початку 2018 року.

"Укрзалізниця" веде переговори про лізинг локомотивів General Electric
Фото: Александр Рудоманов

Компанія "Укрзалізниця" веде переговори про лізинг 20-30 локомотивів General Electric, повідомив 23 серпня "Укрінформу" фінансовий директор УЗ Андрій Рязанцев.

"Зараз ми ведемо переговори з General Electric з приводу придбання в лізинг від 20 до 30 локомотивів на першу половину 2018 року, якщо нам вдасться оперативно все узгодити", - розповів він.

Перші локомотиви, які будуть отримані в лізинг, підуть на посилення рухомого складу на ділянці Камиш-Зоря-Волноваха.

За словами Рязанцева, зараз тривають переговори з низкою американських і вітчизняних банків щодо фінансування проекту.

Нагадаємо, 3 серпня "Укрзалізниця" і американська компанія GE Transportation підписали лист про наміри співпрацювати в модернізації наявних і виготовленні нових дизельних локомотивів.

Планується, що перший контракт для оновлення локомотивного парку "Укрзалізниці" буде укладено у вересні 2017 року. Співпрацювати з компанією General Electric у виробництві і модернізації тепловозів УЗ планує протягом наступних десяти років.

General Electric для локалізації виробництва локомотивів в Україні визначить виробничу базу серед українських підприємств.

21 липня 2016 року General Electric і "Укрзалізниця" уклали Договір про взаєморозуміння, згідно з яким компанії узгодили стратегічне співробітництво в сфері оновлення українського парку тепловозів. З вересня 2016 року по лютий 2017 року в Україні проходила демонстрація вантажного дизельного локомотива TE33А виробництва General Electric.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram