ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" затвердив призначення Станчака головою "Укртрансгазу"

Останнім часом Павло Станчак працював у PGNiG.

"Нафтогаз" затвердив призначення Станчака головою "Укртрансгазу"
Фото: "Укртрансгаз"

НАК "Нафтогаз України" затвердив призначення поляка Павла Юзефа Станчака на пост президента ПАТ "Укртрансгаз".

Про це 22 серпня повідомляє прес-служба компанії "Укртрансгаз".

Відзначається, що контракт зі Станчаком укладено строком на один рік. Очікується, що до фактичного виконання обов'язків президента "Укртрансгазу" Павло Станчак перейде відразу після завершення формальних процедур з оформлення всіх необхідних документів. До цього обов'язки президента буде далі виконувати перший віце-президент компанії Мирослав Химко.

Як повідомлялося, 8 серпня наглядова рада "Нафтогазу України" погодила обрання Станчака на посаду президента "Укртрансгазу".

Як повідомляється на сайті "Нафтогазу", у Станчака 25-річний досвід роботи в галузі транспортування, розподілу та зберігання газу. У 2003-2004 роках в PGNiG відповідав за відділення функції оператора газотранспортної системи і створення незалежного оператора ГТС Польщі Gaz-System S.A. Потім продовжив працювати на посаді технічного директора - члена правління Gaz-System до 2008 року, де відповідав за розробку і виконання інвестиційних планів, поточну технічну підтримку газотранспортної системи, координацію процесів отримання дозволів та ліцензій з відповідними державними регуляторами та органами.

Станчак народився в 1963 році, отримав інженерно-технічну освіту в інституті ім. Еміліяна Конопчинського (Варшава), закінчив Варшавський технологічний університет, Головний торговий інститут (Варшава), отримав ступінь МВА в Бредфордському університеті й академії Леона Козмінського (Варшава).

Нагадаємо, що попереднього президента УТГ Ігоря Прокопіва звільнено 17 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram