ГоловнаЕкономікаБізнес

Нефьодов: приватизація блокпакетів обленерго проходить без скандалів

Чиновник підтримує продаж всіх нестратегічних держактивів.

Нефьодов: приватизація блокпакетів обленерго проходить без скандалів
Фото: Макс Требухов

Під час приватизації обленерго скандалів, недопуску учасників до торгів або будь-яких інших обмежень і порушень не зафіксовано. Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов під час прес-конференції у вівторок.

"Стосовно того, чи доцільно їх проводити - так, держава повинна, врешті-решт, продати всі активи, які не є для неї стратегічними. У якому порядку їх продавати - повинен вирішувати Фонд держмайна", - цитує Нефьодова агентство РБК-Україна.

Він зазначив, що під час приватизації порушень не зафіксовано. "Наскільки я знаю, якогось скандалу, що когось не допустили до цих торгів чи був обмежений доступ - мені про це невідомо", - зазначив він.

Фонд державного майна виставив на приватизаційний аукціон міноритарні пакети 8 енергокомпаній.

Заплановані аукціони з продажу 25% акцій ПАТ "Донбасенерго", ПАТ "Сумиобленерго" і ПАТ "Одесаобленерго" не відбулися через відсутність заявок.

16 серпня на аукціоні продали 16,379 млн акцій (25% цінних паперів) ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" за ціною 8,78 грн за шт. Покупцем виступила компанія Ornex, яка входить у групу СКМ. На аукціоні 18 серпня ФДМ продав блокувальний пакет акцій (25%) ПАТ "ДТЕК Західенерго" за 417,164 млн грн. Усього продано 3 млн 197,637 тис. акцій за ціною 130,46 грн за шт., що на 20% вище за стартову. На придбання цінних паперів претендували два учасники: інвестиційна група "Конкорд Капітал" і компанія Ornex. Остання виявилася переможцем торгів. Того ж дня було продано 25% акцій "Київенерго" за 759,633 млн гривень. Їх покупцем також стала Ornex.

Повторний аукціон з продажу 25% акцій "Одесаобленерго" був запланований на 22 серпня (не відбувся через відсутність заявок), "Донбасенерго" і "Сумиобленерго" - на 23 серпня. Крім того, 31 серпня на ПФТС заплановано ще два аукціони: з продажу 25% акцій ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго" та ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram