ГоловнаЕкономікаБізнес

ДФС вилучила під час обшуків на спиртзаводах 1416 тонн алкоголю на 360 млн гривень

Загалом з незаконного обігу вже вилучено спирту на суму понад 540 млн гривень.

ДФС вилучила під час обшуків на спиртзаводах 1416 тонн алкоголю на 360 млн гривень

Співробітники Державної фіскальної служби під час обшуків на спиртових заводах вилучили 1416 тонн спиртовмісної продукції вартістю понад 360 млн гривень.

Про це повідомив перший заступник голови ДФС Сергій Білан у Фейсбуці.

"За підсумками вчорашніх обшуків на спиртзаводах, які не входять до складу ДП «Укрспирт», можу повідомити, що співробітники податкової міліції домоглися найбільш значних результатів у рамках спецоперації з протидії тіньовому ринку спирту і алкоголю. Загалом на шести заводах, розташованих у чотирьох областях, було виявлено та вилучено 1416 тонн спиртовмісної продукції вартістю понад 360 млн гривень. Зазначені заводи працюють на території Вінницької, Сумської, Тернопільської та Харківської областей", - написав він.

Білан також зазначив, що ДФС часто фіксує факти отримання необлікованого спирту, виготовленого на спиртових заводах, який потім використовують як сировину для незаконного виготовлення горілки.

"Саме тому для нас важливо відстежити весь шлях постачання або незаконного виробництва спирту", - додав він.

Перший заступник голови ДФС нагадав, що обшуки проводили в рамках розслідування низки кримінальних проваджень, відкритих за кількома статтями, в тому числі щодо колишніх керівників ДП "Укрспирт".

Як повідомляли, в рамках першого етапу спецоперації було проведено обшуки на 41 спиртзаводі. Тоді на 15 заводах було вилучено близько 980 тонн спиртовмісної рідини вартістю близько 180 млн.

"Таким чином, з урахуванням учорашніх обшуків, у рамках цієї спецоперації з незаконного обігу вже вилучено спиртовмісних рідин на суму понад 540 млн гривень. І цю роботу ми обов'язково продовжимо", - підкреслив Білан.

Нагадаємо, в липні Фіскальна служба вилучила майже 1 млн літрів алкоголю на заводах "Укрспирту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram