ГоловнаЕкономікаБізнес

НАБУ вважає підприємства ПЕК найбільш корупційною галуззю держекономіки

Сукупний розмір збитку вже перевищує 11 млрд гривень.

НАБУ вважає підприємства ПЕК найбільш корупційною галуззю держекономіки
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро вважає підприємства паливно-енергетичного комплексу найбільш корупційною галуззю держекономіки.

"Півтора року розслідувань НАБУ показали, що корупція на підприємствах паливно-енергетичного комплексу є наймасштабнішою серед усіх сфер національної економіки: і через унікальність підприємств, і через кількість задіяних у корупційних схемах людей, і через розміри збитків. За попередніми оцінками, сукупний розмір збитків від злочинів, пов'язаних із діяльністю підприємств паливно-енергетичного комплексу, становить 11,18 млрд гривень", - повідомило НАБУ у четвер, 17 серпня.

У цей час Бюро через суди намагається визнати недійсними договори підприємств паливно-енергетичного комплексу на майже 1 млрд гривень.

У результаті роботи детективів НАБУ і співробітників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про заподіяння збитків підприємствам паливно-енергетичного комплексу суд виніс дев'ять обвинувальних вироків стосовно 10 осіб. Ще 16 справ щодо 22 обвинувачуваних наразі в судах.

Нагадаємо, що зараз детективи НАБУ розслідують близько 400 проваджень, понад 100 з них стосуються корупції на державних підприємствах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram