ГоловнаЕкономікаБізнес

Податкова міліція проводить обшуки на спиртзаводах в 15 областях

Обшуки проводять з метою перевірки інформації про необліковане виробництво алкоголю на легальних заводах.

Податкова міліція проводить обшуки на спиртзаводах в 15 областях
Фото: Фейсбук/ Сергій Білан

Податкова міліція проводить обшуки на спиртзаводах у 15 областях України.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Співробітники податкової міліції продовжують масштабну спецоперацію з протидії тіньовому ринку спирту і алкоголю. В рамках її другого етапу проводиться низка обшуків на території заводів - виробників алкогольних напоїв практично на всій території України", - заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.

За його словами, більш ніж 300 співробітників податкової міліції проводять обшуки на заводах, що розташовані в 15 областях: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Черкаській і Чернігівській.

Обшуки проводять з метою перевірки наявної інформації про необліковане виробництво алкоголю на легальних заводах.

"Обшуки на лікеро-горілчаних заводах є усуненням причин, а не наслідків незаконного обігу алкогольних напоїв", - зазначив Білан.

Заступник голови ДФС додав, що обшуки проводять на підставі відповідних постанов суду в рамках розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.204 "Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» КК України.

Як повідомляли, наприкінці липня податкова міліція проводила обшуки на всіх заводах "Укрспирту".

Нагадаємо, в Україні державна монополія на виробництво спирту. 41 спиртозаводом керує держконцерн "Укрспирт". Інших спиртзаводів в Україні немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram