ГоловнаЕкономікаБізнес

"Антонов" планує випустити 70 літаків за п'ять років

З 2009 по 2016 рік підприємство зробило лише 16 серійних літаків. 

"Антонов" планує випустити 70 літаків за п'ять років
Фото: EPA/UPG

Маркетинговий план держпідприємства "Антонов" передбачає випуск як мінімум 70 літаків у найближчі п'ять років. Про це повідомляє прес-служба держконцерну "Укроборонпром".

Це дуже амбітні плани для підприємства, яке з 2009 до 2016 року випустило лише 16 серійних літаків (шість Ан-32, три Ан-148 і шість Ан-158).

"Антонов" планує поставити протягом п'яти років 20 лайнерів Ан-178 замовникам із країн СНД, Азії та Африки і Туреччини. Також раніше повідомлялося про намір поставити на конвеєр літак Ан-132.  У "Антонова" підписано меморандум про намір спільного виробництва 80 літаків Ан-132 для Саудівської Аравії. Частина літаків вироблятиметься в Україні - 20 машин до створення виробничої лінії в Саудівській Аравії і 12 літаків на рік після цього.

Також українське підприємство планує повернутися на конкурентний ринок регіональних пасажирських літаків. Влітку минулого року повідомлялося, що в цехах серійного заводу "Антонов" на різних ступенях готовності є 10 літаків сімейства Ан-148 / Ан-158.

Нагадаємо, що в червні 2016 року "Укроборонпром" створив авіабудівну корпорацію на базі"Антонова". До УАК увійшли "Антонов", УкрНДІАТ (Український науково-дослідний інститут авіаційної технології), ДП "Новатор", харківський машзавод "ФЕД", Харківське агрегатне конструкторське бюро, завод "Маяк".  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram