ГоловнаЕкономікаБізнес

Держбудінспекція заборонила будівництво ЖК Park Lake City під Києвом

Замовник розпочав будівельні роботи без дозволу.

Держбудінспекція заборонила будівництво ЖК Park Lake City під Києвом
Проект строительства ЖК Park Lake City
Фото: domik.ua

Державна архітектурно-будівельна інспекція заборонила будівництво житлового комплексу Park Lake City в селі Підгірці Обухівського району Київської області.

Як повідомляється на сайті інспекції, встановлено, що замовник розпочав будівельні роботи без дозволу.

"За результатами перевірки призупинено будівельні роботи та скасовано реєстрацію дозвільних документів про початок виконання підготовчих робіт на зазначеному об'єкті. Також вживаються заходи щодо накладення штрафних санкцій на порушників містобудівного законодавства, а саме - на замовника будівництва житлового комплексу, ТОВ "Естет Прайм Лад", і підрядника, ТОВ "Арсан-Буд". Розгляд цієї справи призначено на 17 серпня 2017", - йдеться в повідомленні.

Як пише агентство "Українські Новини", забудовником об'єкта - 11 будинків бізнес-класу навколо озера - спочатку була група компаній DIM, але зараз на її сайті інформацію про ЖК видалили з переліку проектів. Агентство вважає, що Park Lake City міг стати новим "Еліта-центром".

За даними Державного земельного кадастру, ЖК мали намір побудувати на землях особистого селянського господарства, а не житлової та громадської забудови.

Раніше журналісти відзначали, що в комплексі йде активний продаж квартир, хоча за рік з гаком земельну ділянку лише обгородили парканом, а на перших чотирьох будинках забито лише пальове поле.

Група DIM активно рекламувала комплекс як перший в Україні побудований за міжнародними стандартами "зеленого" будівництва та обіцяла, що ЖК пройде сертифікацію за міжнародною системою BREEAM.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram