ГоловнаЕкономікаДержава

ГПУ порушила справу проти голови "Нафтогазу"

Андрію Коболєву закидають незаконне звільнення віце-президента "Укртрансгазу".

ГПУ порушила справу проти голови "Нафтогазу"
Глава Нафтогаза Андрей Коболев
Фото: EPA/UPG

Департамент з розслідування особливо тяжких злочинів у сфері економіки Генеральної прокуратури 4 серпня порушив кримінальне провадження проти керівників НАК "Нафтогаз України", пише "Економічна правда".

Джерело видання в ГПУ не уточнило прізвищ фігурантів справи, пояснивши лише, що їх підозрюють у порушенні двох статей Кримінального кодексу: ст. 172 (Грубе порушення законодавства про працю) і ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем).

У рамках цього провадження 9 серпня Генпрокуратура зажадала в "Нафтогазу" список документів.

"Для з'ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, просимо надати завірені копії чинного статуту "Нафтогазу"; журналу входу/виходу в центральний офіс компанії за 18 і 21 липня 2017 року», - подає видання текст документа.

Крім того, ГПУ зажадала табель обліку робочого часу голови НАК Андрія Коболєва, директора з адміністративної діяльності НАК Віталія Щербенка та начальника управління департаменту безпеки В. Лупащенка за 18 липня; посадову інструкцію Коболєва, Щербенка і Лупащенка, чинну на липень-серпень 2017 року.

Провадження відкрито за фактом звільнення 1 серпня Ігоря Бурака з посади віце-президента-головного інженера дочірньої компанії "Нафтогазу" "Укртрансгаз".

За неофіційними даними, в зазначені дати (18 і 21 липня) Бурак приїжджав до центрального офісу "Нафтогазу", де проводив зустріч з Коболєвим, Щербенком і Лупащенком.

"Говорили про його звільнення "за власним". Він не погодився, тому було розпочато внутрішнє службове розслідування і його звільнили за статтею", - пише видання.

Ігор Бурак є членом команди екс-президента "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва (зараз займає посаду заступника голови Міненерго), з яким Коболєв мав конфлікт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram