ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін схвалив законопроект про єдиний рахунок для платників податків

Бізнесменам спростять процедуру розрахунків.

Кабмін схвалив законопроект про єдиний рахунок для платників податків
Фото: socportal.info

Уряд на засіданні в середу схвалив законопроект про введення єдиного рахунку сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску для платників.

Про це повідомляють на сайті Кабміну.

Документ передбачає, що платник податку матиме право відкрити єдиний рахунок у Казначействі і використовувати його для сплати податкових зобов'язань з податків і зборів, єдиного соціального внеску. Платник матиме можливість оплатити такі податкові зобов'язання, як податок на доходи фізичних осіб, податок на прибуток підприємств, рентну плату, екологічний податок, єдиний соціальний внесок. Виняток - податок на додану вартість та акцизний податок з реалізації пального. Для цих двох податків функціонують системи електронного адміністрування.

Платник податків відкриватиме єдиний рахунок через електронний кабінет.

Зазначають, що ухвалення законопроекту спростить процедуру розрахунків платників податків, забезпечить значну економію фінансових і часових витрат; зменшить кількість помилково або надміру сплачених грошових зобов'язань платником податків; усуне непорозуміння зі зміною бюджетних рахунків, оскільки в електронному кабінеті платника податків будуть розміщені правильні реквізити рахунків; спростить ведення бізнесу і налагодження партнерських відносин між бізнесом і органами контролю; підвищить рівень відкритості, прозорості та довіри платників податків до державних органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram