ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ відхилив скаргу "Електронтранс" на закупівлю Києвом польських трамваїв

Вартість контракту з PESA перевищує 1,8 млрд грн.

АМКУ відхилив скаргу "Електронтранс" на закупівлю Києвом польських трамваїв
Фото: Politeka

Антимонопольний комітет України відмовив у задоволенні скарги українсько-німецького СП "Електронтранс" (Львів), в якій він просив скасувати закупівлю Києвом у польській Pesa 40 трамваїв.

Відповідне рішення АМКУ прийняв 4 серпня і оприлюднив у понеділок ввечері на порталі ProZorro резулятивну частину цього рішення, без наведення його обґрунтувань, пише Інтерфакс-Україна.

18 липня PESA виграла в "Електронтрансу" торги на поставку 40 трамвайних вагонів Києву, запропонувавши їх за 1 млрд 813,199 млн грн при очікуваній сумі закупівлі 1,946 млрд грн. При цьому пропозиція "Електронтрансу" була тільки на 1 тис. грн більшою - 1 млрд 813,2 млн грн.

Тоді ж було опубліковано оголошення про намір укласти договір із польською компанією.

У своїй скарзі, поданій 24 липня, "Електронтранс", зокрема, вказував на те, що, згідно з умовами тендеру, передбачено звільнення іноземного учасника від сплати 5%-го імпортного мита, тобто витрати щодо його сплати (понад 75 млн грн) понесе замовник - КП "Київпастранс", а отже, в сумі цінова пропозиція PESA суттєво дорожча за пропозицію українського учасника.

У Києві в цей час уже експлуатується 10 польських вагонів на лінії швидкісного трамвая.

У середині червня цього року СП "Електронтранс" перемогло в торгах на поставку Києву семи трамвайних вагонів за 301 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram