ГоловнаЕкономікаБізнес

Російська мережа недорогого взуття Kari йде з України слідом за Centro і Plato

Російський ритейлер надіслав девелоперам повідомлення про закриття магазинів з жовтня.

Російська мережа недорогого взуття Kari йде з України слідом за Centro і Plato
Магазин обуви Kari
Фото: kari.com

Російська взуттєва мережа Kari має намір закрити магазини в Україні.

Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на три джерела - директора торгового центру, консультанта з нерухомості та керівника великої торговельної мережі.

"До одного з наших торгових центрів надійшов лист про розірвання договору оренди з жовтня", - підтвердив комерційний директор девелоперської компанії "Будхаус Груп" Максим Гаврюшин.

У компанії "Карі Україна" не відповіли на запит, але один із співробітників компанії також підтвердив плани закриття і додав, що мережу можуть продати. Крім того, повідомляють про спам-розсилку смс, в яких ідеться про масштабні розпродажі в зв'язку з закриттям.

Kari - велика російська взуттєва мережа, заснована в 2012 році бізнесменом Ігорем Яковлєвим. Яковлєв також заснував мережу магазинів із продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо". Але згодом він продав російську частину бізнесу чеському фонду PPF Group, а українську - бізнесменові Віктору Поліщуку.

За останній рік в Україні вже закрилися дві мережі з продажу недорогого взуття - найбільший російський ритейлер Centro і дискаунтер Plato (підрозділ компанії MTI, яка розвиває мережу "Інтертоп"). У 2013 році з українського ринку пішла російська мережа взуттєвих магазинів "Монарх".

Нагадаємо, в 2018 році на український ринок планує вийти одна з найбільших у Європі мереж магазинів одягу H&M.

До кінця року свій перший магазин в Україні відкриє американський бренд Under Armour.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram