ГоловнаЕкономікаБізнес

Апеляційний суд арештував частку Федоричева в стивідорній компанії ТІС (оновлено)

Суд задовольнив скаргу прокурора і скасував рішення Солом'янського райсуду від 27 червня.

Апеляційний суд арештував частку Федоричева в стивідорній компанії ТІС (оновлено)
Алексей Федорычев
Фото: Спорт-Экспресс

Апеляційний суд Києва наклав арешт на частку бізнесмена Олексія Федоричева в ТОВ "Трансінвестсервіс".

Про це повідомляють на сайті суду.

"3 серпня колегія суддів розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором, на рішення слідчого судді Солом'янського райсуду від 27 червня 2017 року... і арештувала майно, що належить підозрюваному Федоричеву, а саме - частку в статутному капіталі ТОВ з іноземними інвестиціями "Трансінвестсервіс" у розмірі 113 453 044 грн 74 коп", - ідеться в повідомленні.

Таким чином, Апеляційний суд задовольнив скаргу, подану прокурором і скасував ухвалу слідчого судді Солом'янського райсуду міста Києва від 27 червня. Також було прийнято рішення повністю задовольнити клопотання детектива Національного антикорупційного бюро про арешт майна.

Оновлення. У фейсбуці ТІС відзначено, що це рішення ніяк не впливає на роботу компанії.

"Певні обмежувальні заходи суди час від часу накладають заборону на продаж корпоративних часток Олексія Федоричева в ТІС. Це не тягне за собою ніяких наслідків для господарської діяльності групи терміналів ТІС, і є суто забезпечувальним судовим заходом. Окрім того, згадані вище судові позови не стосуються мажоритарних власників ТІС. Наші термінали працюють у звичайному режимі, і в повному обсязі виконують свої зобов'язання перед клієнтами і контрагентами", - йдеться в заяві.

"Вважаємо, що коментувати судові процеси до того, як рішення пройде всі інстанції і буде фінальним, передчасно і некоректно. Крім того, ТІС не є фігурантом згаданої справи, і не має підстав, щоб її коментувати", - заявили в компанії.

Нагадаємо, Федоричева підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу.

Федоричев також фігурує у справі про розкрадання 295 тис. тонн ячменю в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram