ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін: Україна заощадила 2,7 млн тонн антрациту за час надзвичайних заходів в енергетиці

Запаси на сьогодні складають 867 тис. тонн.

Кабмін: Україна заощадила 2,7 млн тонн антрациту за час надзвичайних заходів в енергетиці

Україна заощадила 2,7 млн тонн вугілля марки "А" за час дії надзвичайних заходів в енергетиці - з 17 лютого до 17 липня.

Такі дані повідомив у четвер віце-прем'єр Володимир Кістіон на нараді щодо врегулювання проблемних питань в єдиній енергетичній системі України.

"На сьогодні запаси вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ становлять 2 млн 344 тис. тонн, зокрема газової групи - 1 млн 477 тис. тонн, антрацитної групи - 867 тис. тонн. Підготовка до зими йде за планом. Вугілля накопичено достатньо, тому потреби у продовженні надзвичайних заходів в енергетиці наразі немає", - цитує Кістіона прес-служба уряду.

Він також підкреслив, що запаси вугілля в липні скоротилися, оскільки влітку проходить плановий ремонт енергоблоків АЕС. Водночас, антрацит продовжує накопичуватися. "Літо - це другий піковий період, коли українська енергосистема повинна працювати під нашою пильною увагою. Зараз все йде за планом не тільки в напрямку накопичення вугілля, але і у виробництві електроенергії", - запевнив Кістіон.

Нагадаємо, надзвичайні заходи були введені 17 лютого через припинення поставок антрацитового вугілля з окупованих територій Донецької та Луганської областей, востаннє уряд продовжив термін їх дії на ринку електричної енергії до 17 липня, після чого вони були скасовані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram