ГоловнаЕкономікаБізнес

Укрзалізниця і General Electric планують підписати перший контракт у вересні

Заплановано співпрацю на 10 років.

Укрзалізниця і General Electric планують підписати перший контракт у вересні
Фото: uz.gov.ua

"Укрзалізниця" і американська компанія GE Transportation 3 серпня підписали лист про наміри співпрацювати у модернізації наявних і виготовленні нових дизельних локомотивів.

Як повідомляється на сайті УЗ, від української сторони підпис поставив голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Бальчун і член правління компанії Марек Роберт Злосний, від американської - регіональний менеджер GE Transportation Гокхане Байхан.

Планується, що перший контракт для оновлення локомотивного парку "Укрзалізниці" буде укладено у вересні 2017 року. Співпрацювати з компанією General Electric у виробництві та модернізації тепловозів УЗ планує протягом наступних десяти років.

General Electric для локалізації виробництва локомотивів в Україні визначить виробничу базу серед українських підприємств.

Локомотиви планується залучити насамперед на найбільш вантажонапружених ділянках, таких як Комиш-Зоря - Волноваха, а також для ліквідації вузьких місць на шляху перевезення вантажів у напрямку портів.

Нагадаємо, що 21 липня 2016 року General Electric і "Укрзалізниця" уклали Договір про взаєморозуміння, згідно з яким компанії погодили стратегічну співпрацю у сфері оновлення українського парку тепловозів. З вересня 2016 року по лютий 2017 року в Україні проходила демонстрація вантажного дизельного локомотива ТЕ33А виробництва General Electric.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram