ГоловнаЕкономікаБізнес

НБУ розширив можливості банків заробити на валютних операціях

Вони зможуть збільшити щоденну нетто-купівлю з $22 млн до $44 млн.

НБУ розширив можливості банків заробити на валютних операціях
Фото: EPA/UPG

Правління Національного банку 3 серпня вирішило розширити можливості банків для проведення власних операцій з іноземною валютою на міжбанківському ринку.

Як повідомляє прес-служба НБУ, з цією метою підвищується сальдо купівлі-продажу валюти і банківських металів на міжбанку з 0,5% до 1% регулятивного капіталу.

"Це надасть банкам ширші можливості для управління своєю валютною ліквідністю, дозволить Національному банку скоротити присутність на валютному ринку, а також підвищити спроможність ринку в цілому самостійно шукати баланс", - заявив заступник глави НБУ Дмитро Сологуб.

Національний банк відзначає, що це рішення дозволить банкам збільшити максимальний ліміт нетто-купівлі валюти на міжбанку з 22 млн до 44 млн доларів на добу.

Також Національний банк уточнив умови купівлі валюти резидентами для здійснення розрахунків з нерезидентами за імпорт товарів чи послуг, який здійснюється без ввезення з-за кордону на територію України. Тепер клієнти-резиденти зможуть купувати валюту не тільки у тому разі, коли така продукція використовується для власного споживання за межами України, але і для використання на підставі укладених договорів.

Ці рішення ухвалені в рамках чергового раунду валютної лібералізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram