ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україну ввезли 50 тис. б/в авто за рік дії закону про зниження акцизів

Це втричі більше, ніж за попередній період.

В Україну ввезли 50 тис. б/в авто за рік дії закону про зниження акцизів

За рік дії закону про різке зниження акцизів (у 2-28 рази залежно від об'єму двигуна) на старі автомобілі в Україну ввезли понад 50 тис. таких машин.

"Минув рік від початку дії ініційованого мною закону... На мій депутатський запит ДФС поінформувала, що з 1 серпня 2016 року по 1 серпня 2017 року імпортовано понад 50 тис. старих легкових авто, а до держбюджету надійшло більш ніж 4,1 млрд грн", - написав один з авторів закону нардеп Роберт Горват у фейсбуці.

Згідно з наведеними ним даними, за аналогічний попередній період до України імпортовано близько 17 тис. старих автомобілів, а бюджет отримав приблизно 1,8 млрд грн.

Нагадаємо, згідно з ухваленими змінами до Податкового кодексу, фізичні та юридичні особи з 1 серпня 2016 року по 31 грудня 2018 року можуть ввезти в Україну за зниженими ставками одне користоване авто на рік (випущене не раніше 2010 року), яке перепродати можна буде тільки через рік. При цьому знижені ставки акцизного податку не застосовуються до автомобілів, які мають походження або ввозяться з країни-агресора (або окупанта).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram