ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нібулон" почав перевезення кавунів по Дніпру

Проект реалізується за підтримки США. 

"Нібулон" почав перевезення кавунів по Дніпру
Фото: facebook.com/USAIDUkraine/

Компанія "Нібулон" відправила по Дніпру тестову партію кавунів із Херсонської області для реалізації в торговельній мережі "Сільпо".

Відповідно до прес-релізу Агентства США з міжнародної допомоги (USAID), 30 липня ц.р. з причалу в Голій Пристані (Херсонська обл.) відчалила баржа, навантажена першою оптовою партією кавунів (250 тонн), зібраних малими і середніми фермерськими господарствами регіону.

"Пілотний проект USAID "Підтримка аграрного та сільського розвитку" допоможе підвищити якість плодоовочевої продукції в торгових мережах України, на чверть скоротить витрати на логістику продукції з Херсона і допоможе дрібним фермерам регіону налагодити ланцюжок збуту своєї продукції", - йдеться в повідомленні.

Організатори поставки перевіряють, як працюватиме механізм застосування міжнародних стандартів логістики й пакування, розраховують показники вартості й час перевезення.

Після успішного завершення пілотного проекту відпрацьований логістичний ланцюжок буде застосовано до інших видів фруктів і овочів, що вирощуються в Херсонській області.

За даними USAID, через брак альтернативних видів транспортування у "високий сезон" вирощування кавунів ціни на автомобільні перевезення виростають у 2-2,5 раза, складності з логістикою і збутом створюють ситуацію, коли близько 30% урожаю кавуна залишається на полі. Оскільки кавуни вантажаться насипом, ще 10-13% продукції піддається механічним пошкодженням, також немає стандартів пакування і транспортування.

"Ланцюжок поставок, запущений у рамках цього проекту, допоможе вирішити більшість із цих проблем", - зазначають в USAID.

ТОВ СП "Нібулон" створене 1991 року. Є одним з найбільших операторів на зерновому ринку країни. Має у своєму розпорядженні елеваторні потужності загальною місткістю близько 2 млн тонн, а також власний перевантажувальний термінал у Миколаєві потужністю 5 млн тонн.

"Нібулон" обробляє 82 тис. га, володіє та управляє другою за величиною мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів, морським терміналом у Миколаєві. Компанія експортує переважно кукурудзу, пшеницю та ячмінь у понад 20 країн світу. Щорічний обсяг експорту сягає 4,5 млн тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram