ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укроборонпром" розробив термобаричну зброю

Піхотний вогнемет і гранати показали Турчинову 25 липня.

Концерн "Укроборонпром" продемонстрував зразки нової термобаричної зброї, розробленої в Україні, - піхотний вогнемет РПВ-16 (зроблений у НДІ "Хімічних продуктів") і гранати РГТ-27С / РГТ-27С2 (виготовлені машинобудівною фірмою "Артем").

Фото: ukroboronprom.com.ua

Їх уперше представили секретарю РНБО Олександрові Турчинову у вівторок, 25 липня, на Гончарівському полігоні Збройних сил.

РПВ-16 оснащений реактивною гранатою зі спеціальною термобаричною сумішшю. Це переносна зброя, яка здатна знищити противника навіть за потужним укриттям. За своєю фугасною дією граната калібром 93 мм еквівалентна артилерійському снаряду великого калібру.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Ручні гранати термобаричні РГТ-27С і РГТ-27С2 масою не більш ніж 200 г під час вибуху на дві секунди створюють вогняну хмару, в якій температура досягає 2500 градусів. Це дозволяє не тільки вбити супротивника, але і вивести з ладу легкоброньовану техніку.

Фото: ukroboronprom.com.ua

"У світі дуже небагато країн мають технологію створення термобаричних боєприпасів. Це перші розробки зброї такого типу в Україні", - зазначив Володимир Коробов, заступник генерального директора "Укроборонпрому" з авіабудування та виробництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram