ГоловнаЕкономікаБізнес

Омелян порадив МАУ повернути державі ₴400 млн боргів

Міністр прокоментував намір МАУ судитися у справі про прихід Ryanair в Україну.

Омелян порадив МАУ повернути державі ₴400 млн боргів
Фото: Макс Требухов

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян порадив авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" зосередити зусилля на поверненні до державного бюджету 400 млн гривень.

Про це він сказав, коментуючи намір МАУ судитися у справі про прихід Ryanair в Україну.

"Я б щиро порадив власникам і керівництву МАУ сконцентруватися на питанні сплати до державного бюджету 400 млн зборів, які вони вже заборгували, на питаннях розвитку аеропорту Дніпро, авіакомпанії "Дніпроавіа", і багатьох інших питаннях", - цитує міністра прес-служба Мінінфраструктури.

Щодо позову МАУ до Мініфраструктури, Омелян висловив надію, що реакція компанії Ryanair буде спокійною і "ми швидко на державному рівні припинимо цей фарс, який зараз спровокований власниками авіакомпанії МАУ".

Він додав, що зростання ринку на 30% минулого року, на 50% цього року - це не заслуга МАУ, це заслуга міністерства.

"І те, що відбувається сьогодні, це свідоме блокування будь-якого розвитку авіаційної галузі. Використовуються всі можливі важелі: державні органи влади, урядові структури, експертне середовище. Вкладається найбільший ресурс, щоб зупинити захід найбільшого лоукосту Європи в Україну. І проблема в тому, що це створюється величезний прецедент для України. Тому що ми всім розповідаємо, що хочемо, щоб світові компанії зайшли в Україну, а насправді - ні", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, Ryanair заявив про свій вихід на український ринок 15 березня. Лоу-кост планував почати польоти з "Борисполя" 6 вересня. 10 липня аеропорт "Бориспіль" відмовився враховувати низку вимог Ryanair, оцінивши ймовірні збитки від роботи авіакомпанії у 2 млрд грн на рік. Після цього Ryanair оголосила про скасування польотів в Україну. У ситуацію втрутився уряд, зараз переговори з Ryanair відновлені, проте про їх результати наразі нічого невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram