ГоловнаЕкономікаБізнес

МАУ подали позов до МІУ на 20 млн гривень через Ryanair

Авіакомпанія вимагає від міністерства компенсувати зниження цін на свої квитки.

МАУ подали позов до МІУ на 20 млн гривень через Ryanair
Фото: www.flyuia.com

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" подала в Господарський суд Києва позов до Міністерства інфраструктури, в якому вимагає компенсувати їй 20 млн гривень.

Як сказано в позовній заяві, оприлюдненій міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, МАУ знизила ціни на свої квитки "для збереження пасажиропотоку" у зв'язку з тим, що лоукост Ryanair, який мав намір вийти на український ринок, почав продавати квитки на свої рейси.

Окрім того, МАУ позивається з аеропортом Львова, вимагаючи скасувати контракт з Ryanair.

Також подано позов до Міністерства інфраструктури з вимогою заборонити "дії з надання, сприяння в наданні, схиляння до надання переваг (знижок, пільг, інших переваг) авіакомпанії Ryanair, які будуть недоступні МАУ".

Нагадаємо, Ryanair заявив про свій вихід на український ринок 15 березня. Лоукост планував почати польоти з "Борисполя" 6 вересня. 10 липня аеропорт "Бориспіль" відмовився враховувати низку вимог Ryanair, оцінивши можливі збитки від роботи авіакомпанії у 2 млрд грн на рік. Після цього Ryanair оголосив про скасування польотів в Україну. У ситуацію втрутився уряд, зараз переговори з Ryanair відновлено, проте про їхні результати поки що нічого невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram