ГоловнаЕкономікаБізнес

Wizz Air скасувала плату за ручну поклажу

При цьому розмір багажу, який можна пронести в салон, зменшено.

Wizz Air скасувала плату за ручну поклажу
Фото: alexcheban.livejournal.com

Лоукостер Wizz Air оголосив про скасування плати за ручну поклажу з 29 жовтня 2017 року.

Як повідомляє avianews.com, одночасно авіакомпанія скасує поділ ручної поклажі на платну велику (56х45х25 см, вага до 15 кг) і безкоштовну маленьку (42х32х25 см, вага до 15 кг) і введе єдиний стандарт з габаритами 55х40х23 см і максимальною вагою до 10 кг.

Пасажири, які встигли купити квитки й оплатити перевезення ручної поклажі на рейсах після 29 жовтня, отримають відшкодування в розмірі 120% від сплаченої суми за перевезення ручної поклажі на свої Wizz-рахунки.

З 29 жовтня Wizz Air також змінить умови послуги пріоритетної посадки Wizz Priority. Пасажири, які оплатили її, крім можливості потрапити на борт літака в першу чергу і права провозити другий предмет ручної поклажі з габаритами до 40х30х18 см, отримають також гарантію, що вони зможуть взяти в салон основний предмет ручної поклажі з габаритами 55х40х23 см.

Ручна поклажа інших пасажирів, у разі нестачі місця на багажних полицях у салоні, може реєструватися безкоштовно біля виходу на посадку і перевозитися як зареєстрований багаж - так зараз чинить інший лоукостер Ryanair.

Плату за ручну поклажу Wizz Air увів 2012 року і став першим і єдиним авіаперевізником у Європі з таким типом збору.

Введення плати за ручну поклажу у Wizz Air пояснили тим, що через це пасажири будуть брати зі собою в літак переважно невеликий багаж, що зменшить кількість затримок рейсів і поліпшить якість обслуговування пасажирів під час посадки на борт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram