ГоловнаЕкономікаДержава

"Укренерго" оголосило про припинення надзвичайних заходів в енергетиці

До них можуть повернутися в жовтні.

"Укренерго" оголосило про припинення надзвичайних заходів в енергетиці
Фото: www.dtek.com

Голова національної енергетичної компанії "Укренерго" Всеволод Ковальчук оголосив, що 17 липня добіг термін дії тимчасових надзвичайних заходів на ринку електроенергії, пише "Інтерфакс-Україна".

"Термін дії надзвичайних заходів в енергетиці завершився. Зараз немає законодавчих підстав для його продовження", - заявив він журналістам у вівторок.

За його словами, в червні втратив чинність закон, на підставі якого такі надзвичайні заходи могли вводити. "Крім того, на сьогодні особливої потреби в надзвичайних заходах немає. Електростанції, у яких мало вугілля на складах і які самі не заявляються [на включення], а ті, у яких антрациту досить, вони зараз затребувані", - сказав він.

Голова "Укренерго" додав, що теоретично необхідність у введенні надзвичайних заходів в енергетиці може виникнути в жовтні.

Нагадаємо, режим надзвичайного стану ввели 17 лютого 2017 року у відповідь на повне припинення постачання антрацитового вугілля з території Донецької та Луганської областей, не контрольованих українською владою. Цей режим наділив центрального диспетчера НЕК "Укренерго" можливістю в ручному режимі регулювати вироблення електроенергії кожною конкретною ТЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram