ГоловнаЕкономікаДержава

У Раді не бачать необхідності продовження надзвичайних заходів в енергетиці

Їх термін спливає сьогодні.

У Раді не бачать необхідності продовження надзвичайних заходів в енергетиці
Змиевская ТЭС
Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

Члени комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу не бачать потреби у продовженні надзвичайних заходів в енергосекторі України, запроваджених до 17 липня через блокаду Донбасу. Про це пише агентство УНІАН.

"Я за ринкові відносини і проти таких "ручників" в енергетиці, коли Міністерство може в ручному режимі займатися тими речами, якими не повинно займатися Міністерство. Я вважаю, що скасування надзвичайного стану в енергетиці повинно стати одним з пріоритетів Міненерго", - сказав голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності Олексій Рябчин.

За його словами, в енергетичному секторі повинен бути ринковий підхід, а не надзвичайний стан. "Ситуація в енергетиці, яка зараз є, потребує ринкових підходів, а не таких речей, на яких можна заробляти непрозоро", - зазначив Рябчин. Він також сподівається, що уряд і Міненерго роблять усе можливе, щоб пройти опалювальний сезон, "а не сподіваються на Господа Бога і теплу погоду".

Зі свого боку заступниця голови Комітету Ольга Белькова також виступила за припинення надзвичайних заходів у енергосекторі. "У цей момент я не маю інформації, яка говорила б про якусь критичність ситуації", - повідомила вона.

Нагадаємо, 17 липня минає термін, до якого уряд продовжив тимчасові надзвичайні заходи в енергетиці. Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що не бачить підстав для продовження таких заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram