ГоловнаЕкономікаБізнес

Поліція заявила про розкрадання 113 млн гривень на заводі УЗ, де ремонтують електрички

На рахунки заводу накладено арешт.

Поліція заявила про розкрадання 113 млн гривень на заводі УЗ, де ремонтують електрички
Фото: swrailway.gov.ua

Департамент захисту економіки Національної поліції заявив про розкрадання 113 млн гривень посадовими особами Київського електровагоноремонтного заводу (КЕВРЗ), який входить в структуру Укрзалізниці.

За версією слідства, протягом останніх трьох років певна група-компанія безпідставно вигравала тендери заводу на постачання запасних частин до рухомого складу вагонів, які ремонтують на заводі. Вартість продукції була завищена на 40-80%, при цьому обладнання поставляли з Російської Федерації. Щоб легалізувати кошти підприємства, проводили безтоварні операції з фіктивними фірмами.

Як повідомляється на сайті поліції, експертне дослідження встановило, що за три роки таким чином на КЕВРЗ вкрали понад 113 млн грн бюджетних коштів.

13 липня співробітники Управління захисту економіки Нацполіції в місті Києві, Головного слідчого управління Генпрокуратури за участю полку поліції особливого призначення провели 23 санкціоновані обшуки. Зокрема, процесуальні дії проводилися в офісах і на складах державного підприємства та комерційних структур, а також за місцем проживання фігурантів справи.

Правоохоронці вилучили понад 1,5 млн грн, печатки суб'єктів господарювання, зброю і фінансово-господарську документацію. На рахунки заводу і підприємств накладено арешти.

Кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

ПрАТ "КЕВРЗ" - провідне підприємство України з виконання капітальних ремонтів, капітально-відновлювальних ремонтів з продовженням терміну служби електропоїздів серії ЕР, а також капітальних ремонтів електропоїздів ЕПЛ2Т, ЕПЛ9Т і дизель-поїздів серії ДПЛ, ДТЛ, електропоїздів серії ЕТ, ЕД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram