ГоловнаЕкономікаДержава

У Києві подорожчав проїзд у громадському транспорті

Поїздка в метро тепер коштує 5 гривень, в наземному транспорті - 4 гривні.

У Києві подорожчав проїзд у громадському транспорті
Фото: Макс Требухов

У Києві з 15 липня подорожчав проїзд у громадському транспорті.

Згідно з розпорядженням "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху", вартість поїздки в метро тепер становить 5 гривень замість колишніх 4 гривень, а в наземному транспорті - 4 гривні замість 3 гривень.

При використанні пластикової безконтактної картки вартість поїздки в метро становитиме від 5 гривень (при поповненні на 1-9 поїздок) до 4,5 гривні при поповненні на 50 поїздок.

Жетони, які придбали до моменту зміни тарифу на проїзд в київському метрополітені, будуть дійсні до 31 червня. Пасажири отримають можливість зміни жетонів старого зразка на нові жетони з доплатою до діючого тарифу на станціях "Майдан Незалежності", "Дорогожичі", "Політехнічний інститут" і "Дарниця" до 31 серпня. З 1 вересня жетони старого зразка обміну не підлягають і їхня вартість не компенсується.

Аналогічні правила будуть дійсні щодо разових проїзних квитків на наземні види комунального транспорту.

Разовий квиток на міську електричку буде коштувати 5 гривень.

Нагадаємо, що останній раз тарифи на проїзд у комунальному громадському транспорті Києва (не рахуючи маршруток) підвищувалися в лютому 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram