ГоловнаЕкономікаБізнес

Чубаров: Через скандал із Siemens з російського ринку може піти низка міжнародних корпорацій

На думку голови Меджлісу, скандал з постачанням турбін в окупований Крим "тільки розгорається".

Чубаров: Через скандал із Siemens з російського ринку може піти низка міжнародних корпорацій
Фото: EPA/UPG

Народний депутат, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що поставки в анексований Крим газових турбін Siemens AG, оминаючи санкції, можуть призвести до відходу з російського ринку низки інших корпорацій.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"З дипломатичних джерел стало відомо про категоричне неприйняття канцлером Німеччини пані Ангелою Меркель будь-яких виправдань з боку німецької компанії Siemens AG, чиї газові турбіни виявилися на території тимчасово окупованого Росією Криму і готуються до станолення на споруджуваних окупантами ТЕЦ для забезпечення військ електроенергією", - написав Чубаров.

Він також зазначив, що скандал лише розгорається, а його наслідками може стати відхід не тільки Siemens AG з російського ринку, а й низки інших відомих міжнародних корпорацій.

Нагадаємо, Росія будує в Криму дві електростанції загальною потужністю 940 мегаватів за $1,3 мільярда. Для цього РФ поставила на півострів газові турбіни виробництва німецького Siemens. Раніше постачання турбін заморозили через ризик порушення санкцій.

Німецький концерн продав чотири газові турбіни "Технопромекспорту" у 2015 році. Обидві компанії стверджували, що це обладнання відправлять на Таманський півострів, відокремлений від Криму Керченською протокою.

Напередодні Siemens підтвердив, що турбіни "проти волі" компанії постачили в Крим замість Тамані. Німецький концерн подав до арбітражного суду Москви позов проти російської держкомпанії "Технопромекспорт". Також у компанії обмірковують можливість відмови від своїх активів у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram