ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд наклав арешт на суднобудівний завод Новинського

Розслідується заниження інвестиційних зобов'язань під час приватизації.

Суд наклав арешт на суднобудівний завод Новинського
Фото: nikolayev-shipyard.com

Печерський районний суд Києва 21 червня наклав арешт на нерухоме майно ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" (зараз - Миколаївська верф SMG) і його акції в рамках забезпечувальних заходів кримінального провадження.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у фейсбуці.

Він уточнив, що управління ГПУ з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, розслідує кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Фонду державного майна, Міністерства промислової політики і ВАТ "Херсонський суднобудівний завод" під час внесення 2011 року змін у пункт 11.6 договору купівлі-продажу акцій ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод", що призвело до зменшення обсягу інвестиційних зобов'язань на суму понад 500 млн грн.

Також перевіряють умисне доведення до банкрутства ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" посадовими особами підприємства і посадовими особами інших суб'єктів господарювання.

Арешт накладено на виробничі цехи, комплекс складів, добудовну набережну та інші об'єкти ЧСЗ, а також на 99,87% акцій товариства, власниками яких є 9 компаній, зареєстрованих в Україні та Кіпрі.

Чорноморський суднобудівний завод разом з Херсонським суднобудівним заводом входить у суднобудівний субхолдинг Новинського Smart Maritime Group. Це одне з найбільших суднобудівних підприємств України, засноване 1897 року. Верф здатна виробляти судна дедвейтом до 120 тисяч тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram