ГоловнаЕкономікаБізнес

Бальчун розповів про модернізовані вагони для української армії

"Теплушки" відправляються на запасний шлях.

В "Укрзалізниці" переобладнали вагони для української армії.

Про це глава ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Бальчун повідомив у Facebook.

"Для потреб тих, хто супроводжує військові ешелони, за дорученням президента і уряду, переобладнали перший службово-технічний рефрижераторний вагон. Всі роботи виконані за власні кошти силами філії "Рефрижераторна вагонна компанія". Плануємо днями продемонструвати цей модернізований вагон офіцерам Збройних сил України. Якщо отримаємо позитивні відгуки від військових, готові переобладнати ще 8 таких вагонів... Крім цього, для перевезення особового складу використовуємо ще 102 плацкартні вагони", - написав він.

За словами глави "Укрзалізниці", модернізований вагон обладнаний спальним купе, вартовим приміщенням, санвузлом і кухнею, укомплектований меблями з плитою для приготування гарячих страв і кухонним інвентарем. Всі побутові приміщення опалюються взимку. Система водопостачання влаштована аналогічно системі пасажирського вагона і містить все необхідне: душ, умивальник і туалет. Крім того, спецвагон має сейф для зброї, вікна з решітками, освітлення і все необхідне за військовим статутом караульної служби.

Крім цього, для перевезення особового складу планується використовувати ще 102 плацкартні вагони.

Глава ПАТ "Укразалізниця" додав, що відкритим залишається питання осучаснення нормативно-технічної документації за умовами перевезень особового складу Міноборони та військової техніки. Він висловив сподівання, що найближчим часом буде врегульовано всю базу документації і в найближчому майбутньому українські заводи отримають замовлення на виготовлення таких вагонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram