ГоловнаЕкономікаФінанси

Коломойський заявив, що переговори про реструктуризацію кредитів Приватбанку тривають

"Колишні власники Приватбанку, відповідно до взятих зобов'язань, беруть участь у переговорному процесі".

Коломойський заявив, що переговори про реструктуризацію кредитів Приватбанку тривають
Игорь Коломойский
Фото: PhtoXPress

Колишній співвласник Приватбанку Ігор Коломойський заявив, що переговори про реструктуризацію кредитного портфеля банку продовжуються.

"Можу повідомити, що колишні власники Приватбанку, відповідно до взятих на себе зобов'язань, беруть участь у переговорному процесі щодо реструктуризації своїх кредитів із консорціумом компаній, які отримали мандат на представництво інтересів Мінфіну і Приватбанку, який було узгоджено з Міжнародним валютним фондом", - цитує Коломойського сайт ТСН, який належить йому.

Він зазначив, що цей переговорний процес почався в червні цього року, відбувається в штатному режимі і триватиме до досягнення домовленостей.

"На мій погляд, інформаційний галас, який здійняли чиновники Національного банку України щодо реструктуризації кредитів колишніх акціонерів Приватбанку, пов'язаний з непоінформованістю представників НБУ про переговорний процес (до якого вони не мають стосунку). Цілком імовірно, що заяви НБУ, які суперечать даним офіційної аудованої звітності банку і спотворюють суть аудиту, викликані бажанням зняти з себе відповідальність за непрофесіоналізм і вартість для суспільства прийнятих Нацбанком рішень з приводу націоналізації Приватбанку", - заявив Коломойський.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року Приватбанк перейшов у державну власність, оскільки попередні власники довели його до неплатоспроможності. Міністерство фінансів і Національний банк оцінили потребу капіталу Приватбанку в 148 млрд гривень.

Під час переговорів про націоналізацію уряд погодився реструктуризувати кредити Коломойського і Боголюбова на 10 років з поквартальною виплатою відсотків. При цьому до 1 липня 2017 року колишні акціонери повинні були довнести застави за цими кредитами. Цього зроблено не було.

Термін реструктуризації може бути продовжений до 2018 року, якщо до 1 липня реструктуризовані 75% кредитів.

Міністерство фінансів прийме рішення щодо подальшої стратегії після звіту консорціуму Rothschild, EY і FinPoint, які ведуть переговори з Коломойським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram