ГоловнаЕкономікаБізнес

"Київенерго" зазнало хакерської атаки

"Дві години тому змушені були вимкнути всі комп'ютери". 

"Київенерго" зазнало хакерської атаки
Фото: rbc.ua

Комп'ютерні системи столичної енергокомпанії "Київенерго" зазнали хакерської атаки, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі компанії.

"Ми зазнали хакерської атаки. Дві години тому змушені були вимкнути всі комп'ютери, очікуємо дозволу на включення від служби безпеки", - сказали у прес-службі.

За даними агентства, хакерської атаки зазнала також низка державних банків і компаній.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Нагадаємо, що в середині червня фахівці з інформаційної безпеки Dragos повідомили про причетність російських хакерів до атаки на енергосистему компанії "Укренерго" в грудні 2016 року.

Тоді через збій у автоматиці управління на підстанції "Північна" сталися відключення споживачів правобережжя Києва і прилеглих районів Київської області.

У грудні 2015 року значна частина Івано-Франківської області та Івано-Франківська залишилися без електропостачання. Пізніше Служба безпеки заявила про вірусну атаку на обленерго з боку російських спецслужб.

Під час розслідування Україну відвідали представники ФБР, Держдепартаменту США, міністерства внутрішньої безпеки та міністерства енергетики. Вони виявили докази того, що за атакою на українську енергосистему стояла група добре підготовлених хакерів з Росії.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram