ГоловнаЕкономікаФінанси

ФГВФО повідомив умови угоди щодо Діамантбанку та ТАСкомбанку

Вкладники, які ще не отримали відшкодування, повинні звертатися в ТАС.

ФГВФО повідомив умови угоди щодо Діамантбанку та ТАСкомбанку
Фото: Сергей Нужненко

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомив, що саме передбачає угода між збанкрутілим Діамантбанком і ТАСкомбанком від 23 червня.

Підписання угоди означає, що всі вкладники неплатоспроможного Діамантбанку, які ще не отримали гарантовану суму відшкодування, в подальшому повинні звертатися в ТАСкомбанк.

Угода з приймаючим банком відновлює дію договорів, укладених між Діамантбанком і вкладниками, зі збереженням умов договорів - вид вкладу, валюта, процентна ставка, термін повернення тощо. Якщо термін повернення депозиту не настав, то достроково зняти гроші можна тільки за умови, що така "опція" передбачена депозитним договором. Відсотки за вкладами за термін роботи тимчасової адміністрації не нараховувалися.

Зобов'язання перед вкладниками в частині, що перевищує 200 тисяч гривень, будуть відшкодовуватися Фондом гарантування вкладів у загальному порядку і в черговості, передбаченій законом.

ТАСкомбанк також отримав частину активів неплатоспроможного Діамантбанку. Зокрема, йдеться про частину кредитного портфеля (переважно - кредити юридичних осіб), частини нерухомості разом з основними засобами, які в них розміщені, і дебіторської заборгованості одного клієнта перед банком.

Загальна вартість переданих зобов'язань - 1,1 млрд гривень.

Нагадаємо, Діамантбанк займав 24-те місце за розміром активів (7,4 млрд гривень) серед діючих банків. Власники закладу - Ігор Керезь (44,49%), Давид Жванія (23,81%), Андрій Щукін (12,28%), В'ячеслав Циганенко (12,27%), Микола Мартиненко (2,48%) і низка громадян Кіпру.

Він збанкрутував навесні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram