ГоловнаЕкономікаФінанси

Криптовалюта Біткоін - тріумфальна історія розвитку

Криптовалюта Біткоін - тріумфальна історія розвитку

У міру активного розвитку інтернет-ринку в нульових роках комерційні операції почали потребувати електронних засобів платежу. Однак введені платіжні системи швидко зіткнулися з різними труднощами, пов'язаними з обмеженнями в законодавстві різних країн. Одночасно почастішали крадіжки з електронних гаманців і банківських карток, які використовували для оплати послуг і товарів у Мережі. У цих умовах назріла необхідність надійної транснаціональної валюти, яка не залежала б від будь-яких дій держави і приватних осіб.

У 2008 році анонімна група розробників під збірним псевдонімом Сатоши Накамото (Satoshi Nakamoto) придбала і зареєструвала доменне ім'я bitcoin.org, створивши базовий сайт для просування нової повністю незалежної валюти, що отримала назву Bitcoin. Ця розробка була заснована на використанні провідних технологій шифрування з відсутністю проміжного адміністрування платежів. Іншими словами відправник і одержувач грошового переказу здійснювали операції за допомогою спеціалізованих клієнтських програм, об'єднаних в однорангові з'єднання.

На першому етапі біткоіни не викликали довіри в користувачів інтернету, і в 2009 році вартість одиниці валюти становила приблизно 1200-1500 за долар США. З появою в 2010 році першого обмінного сервісу Bitcoin Market почали здійснюватися прямі платежі за товари в віддаленому режимі. Публікація інформації про нову перспективну валюту на популярному ресурсі Slashdot підвищила вартість біткоіна майже в 10 разів.

У 2011 році для роботи саме з цією платіжною системою було створено електронну біржу MtGox. Ігрова індустрія також не залишилася осторонь такого перспективного рішення. В цей час ігри в форматі Bitcoin Play користуються великим успіхом у любителів гострих ігрових сюжетів. У цьому випадку криптовалюта забезпечує вищі стандарти безпеки транзакцій. Хоча траплялися і скандали, коли розрахунки біткоінами активно застосовували на сайтах, які торгували наркотичними речовинами.

Нині один біткоін коштує приблизно 160 тис. рублів, що демонструє безсумнівний успіх цієї автономної анонімної валюти. В електронних обмінних сервісах зазвичай відбувається обмін сотої частини цієї найбільшої грошової одиниці інтернету. Законодавство Росії поки що лояльно ставиться до операцій з біткоінами, які вільно конвертуються в рублі з переказами на рахунки провідних банків країни.

За матеріалами сайту https://bitcoinplay.io/ru/

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram