ГоловнаЕкономікаФінанси

Діамантбанк відправлено на ліквідацію

Угода про створення перехідного банку зірвалася. 

Діамантбанк відправлено на ліквідацію
Фото: Сергей Нужненко

Національний банк 22 червня вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати Діамантбанк, який збанкрутував наприкінці квітня.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

Раніше планувалося, що Фонд гарантування вкладів передасть портфель гарантованих депозитів на 1,1 млрд грн та ідентичну суму активів ТАСкомбанку. Але 22 червня директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін повідомив, що угода на межі зриву.

23 червня - останній день роботи тимчасової адміністрації в Діамантбанку, продовжувати цей термін більше не можна. Тому, судячи з усього, угода не відбулася.

Нагадаємо, що Діамантбанк був визнаний неплатоспроможним після того, як не зміг виконати свої зобов'язання щодо докапіталізації, передбаченої планом реструктуризації. Норматив достатності регулятивного капіталу (Н2) станом на 1 квітня виявився нижчим від мінімально допустимого рівня 5%.

Діамантбанк посідав 24 місце за розміром активів (7,4 млрд гривень) серед діючих банків. Власники закладу - Ігор Керезь (44,49%), Давид Жванія (23,81%), Андрій Щукін (12,28%), В'ячеслав Циганенко (12,27%), Микола Мартиненко (2,48%) і ряд громадян Кіпру.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram