ГоловнаЕкономікаБізнес

Контракт Бальчуна за КЗпП вважається продовженим до 2019 року

Голова "Укрзалізниці" залишається на посаді.

Контракт Бальчуна за КЗпП вважається продовженим до 2019 року
Фото: Макс Требухов

Компанія "Укрзалізниця" вважає: якщо Кабінет Міністрів не звільнив голову правління УЗ Войцеха Бальчуна після закінчення контракту, він автоматично вважається продовженим до 5 червня 2019 року.

Про це заявив директор із правових питань Андрій Омельченко.

Це випливає зі статуту "Укрзалізниці" (термін повноважень голови правління становить три роки) і Кодексу законів про працю (якщо трудові відносини фактично тривають після завершення трудового договору і жодна зі сторін не вимагає їх припинення, то дія договору вважається продовженою).

"Тому, оскільки після закінчення 05.06.2017 терміну контракту з головою правління ПАТ «Укрзалізниця» від 06.06.2016 трудові відносини фактично тривають і жодна зі сторін не поставила вимогу про їх припинення (Кабінет Міністрів України не приймав жодних рішень з цього приводу), дія контракту з головою правління ПАТ «Укрзалізниця» В. Бальчуном, з урахуванням положень частини 1 ст.39-1 та частини 2 ст.23 КЗпП, формально вважається продовженою до 5 червня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Водночас на сторінці Бальчуна в фейсбуці підкреслюється, що він вважає свій контракт "доволі віртуальним" і готовий до його припинення в будь-який момент. При цьому голова УЗ зауважив, що в нього є дозвіл на продовження роботи в Україні.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян неодноразово говорив, що буде вимагати на Кабміні звільнення Бальчуна. Незважаючи на позицію міністра, уряд уже три тижні відмовляється заслухати звіт голови УЗ і вирішити його подальшу долю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram